Bulete umplute cu icre

Bulete umplute cu icre_MG_9287

Ingrediente
Pentru aluat
½ pahar apă
3 ouă
60 g unt sau margarină
125 g făină
sare

Pentru umplutură
50 g icre
2-3 linguri griş
100 ml ulei
zeama de la ½ lămâie
100 g măsline
1 gogoşar

Preparare
1. Fierbi apa împreună cu un praf de sare şi untul, iar când începe să clocotească, pui toată făina şi omogenizezi energic, până când compoziţia se adună sub forma unei sfere ce se dezlipeşte de pereţii vasului. Iei vasul de pe foc şi, când compoziția s-a mai răcit, încorporezi ouăle, unul câte unul.
2. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui câte o linguriţă de aluat sub forma unor grămăjoare, la 4-5 cm una de alta. Le coci la foc iute, pentru 20 de minute, până se rumenesc frumos.
3. Pentru umplutură, pui la fiert o cană cu apă şi un praf de sare. După primele clocote, presari grişul în ploaie şi amesteci energic, până când se îngroaşă. Mixezi icrele până se deschid la culoare, apoi torni câte o picătură de ulei şi mixezi în continuare, încorporând astfel tot uleiul. Cureţi gogoşarul, îl speli şi îl tai mărunt. Acreşti după gust pasta de icre şi o amesteci cu felioare de măsline şi cubuleţe de gogoşar.
4. Tai câte un căpăcel gogoşelelor şi le umpli cu icre. Decorezi cu măsline şi felioare de gogoşari.

Rodica-Doina Crăciun, Galaţi
6 porţii
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *