Bulgărași fragezi cu măsline

Ingrediente

  • 200 g smântână
  • 350 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri oțet
  • 200 g unt sau margarină
  • 50 g cașcaval
  • 200 g măsline fără sâmburi sau umplute cu ardei sau migdale
  • 50 g semințe de susan
  • 2 linguri unt pentru tavă

Preparare
1. Amesteci untul cu smântâna, sarea și oțetul, apoi încorporezi treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Omogenizezi aluatul, îl învelești în folie de plastic și îl introduci în frigider pentru 1 oră.
2. Scoți aluatul din frigider și încorporezi cașcavalul ras, frământând din nou. Rupi bucăți de aluat de mărimea unei caise, le aplatizezi și pui în mijloc câte o măslină, pe care o învelești în aluat, apoi modelezi bulgărașii. Îi treci prin semințe de susan.
3. Îi așezi în tava unsă cu unt, la distanță de 4-5 cm unii de alții, deoarece își măresc dimensiunile la copt. Îi coci timp de 30 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit.
Sfatul meu
Este un aluat israelian fin, foarte fraged, la care poți folosi și iaurt în loc de smântână. Noi îl umplem adesea cu marmeladă, rahat, nuci, brânză sau chiar cubulețe de pastramă și friptură de pui.

Florin Fredy Dinescu, Țițești, jud. Argeș

30 bucăți
1 h 45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *