Bulion de roșii cu miere

Bulion cu miere_MG_4463_

Ingrediente

  • 10 kg roșii
  • aproximativ 10 linguri miere

Preparare
1. Speli roșiile, le cureți de cotoare și le treci prin separatorul de semințe și coji sau treci cantități mici printr-o sită.
2. Torni sucul obținut într-o oală mare sau în 2-3 vase mici. Fierbi sucul până scade la jumătate. Apreciezi cantitatea de suc și adaugi pentru fiecare litru, o lingură de miere. Continui fierberea amestecând cu o lingură de lemn, până când bulionul se îngroașă.
3. Torni bulionul fierbinte în sticle de 500 ml, așezate pe suporturi metalice. Legi sticlele cu celofan sau le închizi cu capace metalice. Le lași să se răcească acoperite cu pături, până a doua zi.
Iarna, când deschizi o sticlă cu bulion, o păstrezi în frigider și o consumi cât mai repede, în 2-3 zile.

Ana Maria Drentye, Poiana Codrului, jud. Satu-Mare

16 sticle
12 h

Sfatul nostru
Ca să scurtezi timpul de preparare, așteaptă să se decanteze pulpa roșiilor la baza oalei și scurge zeama transparentă, subțire, care se ridică deasupra. Nu o arunca, întrebuințeaz-o în aceeași zi, la gătit ciorbă. Nu așeza vasul în care fierbi bulionul direct pe flacără, ci pe o tablă groasă, ca să eviți să se lipească de baza oalei și să se afume. Supraveghează fierberea bulionului, amestecându-l permanet către sfârșit, ca să obții un produs de calitate, fără miros de ars.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *