Bulz copt pe grătar

bulz 837_bun

Pentru mămăligă ai nevoie de:
400 g mălai
1 linguriță sare
1 l apă
Pentru umplutură ai nevoie de:
300 g telemea de oaie sau brânză de burduf

Cum procedezi:
1. Pui la fiert într-un ceaun apa cu sarea. Când clocotește, presari 3-4 linguri de mălai și amesteci pentru a obține un terci subțire. Pui restul de mălai, omogenizezi și lași să fiarbă timp de 15-20 de minute, la foc moderat. Amesteci mămăliga continuu, ca să nu aibă cocoloașe și să nu se prindă de ceaun, iar la sfârșit o lași la răscopt timp de 2-3 minute.
2. După ce ai obținut o mămăligă vârtoasă, o răstorni pe un tocător de lemn și o tai cu ața, în patru.
3. Din fiecare sfert de mămăliguță modelezi câte o bilă și pui în mijloc brânză. Dai bulzului o formă rotundă și îl coci pe grătarul încins, la foc moderat, până când prinde o crustă maronie pe partea care vine în contact cu grătarul. Servești bulzul cu ceapă verde alături.

Sfatul meu!
La noi, în zona Muscelului, bulzul cel mai bun se face cu brânză “nouă”, din coșuleț de brad. O astfel de brânză este preparată din primul lapte, obținut de la oile tinere, care pasc iarba proaspătă, apărută primăvara la munte. Dar, indiferent de brânză, secretul bulzului este prepararea mămăligii vârtoase.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *