Burduf de pâine cu carne

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:

4 pâini rotunde mici sau 16 chifle
2 kg carne de vită
2 cepe
1 ardei gras
500 g roșii
1 legătură pătrunjel
8 linguri ulei
1 lingură unt
cimbru
piper
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea, o tai în cuburi și o dai prin mașina de tocat. Cureți, speli și tai mărunt ceapa și ardeiul. Decojești și tai mărunt și roșiile.
2. Înăbuși carnea într-o tigaie cu 5 linguri ulei și puțină apă. Separat, călești ceapa și ardeii în uleiul rămas, apoi adaugi roșiile și lași legumele să scadă, până obții un sos gros.
3. Când carnea este bine înăbușită și sosul a scăzut, o amesteci cu sosul de legume, pătrunjelul tocat mărunt, cimbru, piper și sare după gust.
4. Tai câte un capac pâinilor sau chiflelor, le scoți miezul și le umpli cu amestecul de carne și legume. Într-o tavă unsă cu unt, așezi pâinile umplute și capacele lor.
5. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 10 minute, pentru ca pâinea să se încălzească și să devină crocantă. Împarți o pâine în 4 porții. Le servești la masă calde, împreună cu salată de roșii.

16 porții
Timp de preparare: 40 de minute

Sabina Cazan, Hondol, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *