Burgeri cu sos alb și cartofi

Burgeri cu sos alb_MG_3204_Ingrediente

  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ½ felie de franzelă
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 cepe mici
  • 50 g ulei de nucă de cocos
  • 2 linguri făină
  • 200 g smântână
  • 250 ml supă de carne
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri pesmet
  • 20 g brânză Emmentaler rasă
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • ½ legătură pătrunjel

Preparare
1. Speli cartofii și îi fierbi fără să-i cureți de coajă.
2. Înmoi pâinea în lapte. Cureți ceapa și o tai mărunt. Înăbuși puțin o ceapă, împreună cu 1 lingură unt și 2-3 linguri de apă. O scurgi și o amesteci cu pâinea stoarsă, carnea tocată, sare, maghiran și piper după gust.
2. Din compoziția obținută, formezi turtițe de 7-8 cm, pe care le frigi pe ambele părți, pe grătarul uns cu ulei de nucă de cocos.
3. Cu uleiul rămas, ungi un vas termorezistent în care așezi burgerii și jumătăți din cartofii fierți și decojiți.
4. Călești ceapa rămasă, în untul rămas, până devine transparentă. Presari făina, amesteci energic și torni câte puțină supă caldă. Omogenizezi până se îngroașă sosul, iar la sfârșit încorporezi smântâna și sare după gust.
5. Torni sosul alb în vasul termorezistent, presari pesmetul, brânza și pătrunjelul, pui felioare de unt și introduci vasul în cuptorul cald, pentru 30 de minute, la foc mediu.

Gabriela Constantinov, București
6 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *