Burgeri din fulgi de ovăz

Ingrediente
  • 500 g fulgi de ovăz
  • 150 g nuci măcinate
  • 1 ½ ardei gras roșu tocat
  • 2 cepe
  • 7 cești apă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 linguriță oregano
  • cimbru
  • măghiran
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri condiment din legume uscate
  • 10 chifle
 
Preparare
1. Cureți, speli și toci mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul. Pui la fiert apa împreună cu condimentul din legume. Când clocotește, pui ceapa. După 2 minute, adaugi ardeii, iar după alte 3 minute, fulgii de ovăz. Amesteci timp de 5 minute, apoi iei vasul de pe foc și îl acoperi pentru 30 de minute, timp în care fulgii vor absorbi apa. Sărezi și condimentezi amestecul după gust. 
2. Cu mâinile unse cu ulei, formezi chiftele pe care le aplatizezi și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coci timp de 15 minute pe fiecare parte. 
3. Servești burgerii pe jumătăți de chifle, cu frunze de salată, rondele de roșii și ceapă.
 
Florin Fredy Dinescu, Țițești, jud. Argeș
 
20 bucăți
1 h
 


One comment

  1. felicitari pentru toate retetele publicate pe internet eu le urmaresc in fiecare zi si postezi retete ;le gatesc si toate imi ies foarte bune ;felicitarilili !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *