Caise gratinate pe griș

Ingrediente
  • 500 g caise
  • 100 g zahăr
  • 125 g griș
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri unt
  • 1 ou
  • 50 g miez de nucă
  • 1 plic zahăr vanilinat
 
Preparare
1. Speli caisele, apoi le rupi în jumătate și le scoți sâmburii. Le fierbi câteva minute într-un sirop preparat din 150 ml apă, zahăr și zahăr vanilinat. Le lași să se scurgă în strecurătoare.
2. Pui laptele la fiert, iar când clocotește, presari grișul în ploaie și îl fierbi amestecând continuu. Stingi focul și încorporezi o lingură unt. După ce grișul s-a răcorit, îl amesteci cu gălbenușul și albușul bătut spumă. 
3. Într-un vas termorezistent uns cu untul rămas, așezi un strat de griș, apoi caise. Repeți straturile și presari deasupra miez de nucă, în prealabil prăjit în cuptor și mărunțit. Stropești cu untul topit rămas și introduci vasul în cuptor pentru 25 de minute. 
Porționezi desertul după ce s-a răcit. 
 
Adela Szell, Ciureni, jud. Sălaj
 
6 porții
1 h
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *