Calamar cu orez și ciuperci

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
250 g inele de calamar congelate
150 g ciuperci
150 g orez cu bobul lung
50 ml vin alb
5 căței de usturoi
25 g unt
3 linguri ulei
sare
piper sau chili
opțional, 50 g brânză cheddar

Preparare
1. Într-o tigaie, încingi uleiul și prăjești inelele de calamar, în prealabil decongelate. Le scoți pe un șervet absorbant și le presari cu sare și chili.
2. Cureți ciupercile și usturoiul. Tai în felioare ciupercile, iar usturoiul în felioare. În uleiul rămas de la calamar, călești ciupercile și usturoiul. Stingi cu vinul și continui fierberea la foc mic.
3. După 3-4 minute, pui orezul spălat și 1 ½ căni cu apă, presari puțină sare și continui fierberea până când boabele de orez se înmoaie. Pui inelele de calamar și continui fierberea, iar la sfârșit sărezi și condimentezi după gust, pui untul, stingi focul și presari brânza Cheddar rasă.
Servești preparatul fierbinte.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

3 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *