Canapele cu pulpă de porc și sos de castraveți

canapele porc

Ai nevoie de:
500 g pulpă de porc
2-3 cepe
10 castraveciori murați
1 lingură ulei
1 lingură bulion
1 legătură mărar
10 felii graham
1 lingură cimbru
piper
sare

Cum procedezi:
1. Pentru sos, cureți castraveții murați de coajă, îi tai cubulețe și îi fierbi timp de 10-15 minute, apoi îi scurgi. Toci mărunt ceapa și o călești în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi castraveții, bulionul, ½ linguriță de cimbru și mărarul tăiat fin. Omogenizezi și fierbi sosul până scade.
2. Tai carnea în felii de mărimea celor de graham. Le bați cu ciocanul de șnițele, le condimentezi și le frigi pe grătar, câte 5 minute pe fiecare parte. Spre sfârșit, prăjești pe grătar și feliile de graham, câte 1-2 minute pe fiecare parte.
3. Ungi pâinea prăjită cu sos de castraveți și așezi deasupra friptura caldă. Presari sare și piper după gust.

Sfatul meu!
Prepară friptura și din pulpă de vită, pe care ai ținut-o la fezandat în prealabil, timp de 24 de ore.

Doina Tătăranu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *