Cannelloni cu urdă și spanac

Ingrediente

  • 1 pachet (250 g) cannelloni
  • 300 g spanac
  • 300 g urdă
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 50 g unt
  • 2 linguri pesmet

Pentru sosul alb

  • 20 g unt
  • 2 lingurițe făină
  • 1 cană lapte
  • 250 ml suc de roșii
  • 100 g mozzarella sau cașcaval
  • sare

Preparare
1. Cureți, speli bine și fierbi spanacul. Îl scurgi, iar după ce s-a răcit, îl toci și îl amesteci cu urda, smântâna, untul și ouăle bătute cu sare după gust.
2. Ungi cu unt și tapetezi cu pesmet o tavă sau un vas dreptunghiular de Jena. Umpli cannelloni cu această compoziție și le așezi în formă unele lângă altele.
3. Pentru sosul alb, topești untul și presari făina în ploaie, amestecând. Torni treptat laptele și amesteci energic, pentru a nu se forma cocoloașe. Când sosul s-a îngroșat, îl sărezi după gust.
4. Stropești cannelloni cu sucul de roșii, apoi cu sosul alb. Razi deasupra mozzarella sau cașcaval și introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 30 de minute.
5. Repartizezi în farfurii câte 3-4 cannelloni: dacă în timp ce s-au copt s-au lipit între ele, le desfaci cu grijă și le scoți cu o paletă.
Sfatul meu: Poți să prepari cannelloni și cu umplutură de carne și sos de roșii. Un pachet de cannelloni fabricate în România are 20 de bucăți și costă aproximativ 6 ron.
Gemilia Buruiană, Ploiești, jud. Prahova
5 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *