Cantuccini multicolori

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Consumați odinioară alături de vino santo, un vin pentru desert, astăzi cantuccini acompaniază ceașca de cafea, cappuccino sau lapte a italienilor.

Ingrediente
3 ouă
300 g făină
2 linguri margarină topită
2 linguri smântână
1 linguriță praf de copt
160 g zahăr
1 vârf de cuțit de sare
60 g fistic decojit
50 g migdale
50 g alune prăjite nesărate
50 g fructe confiate
1 gălbenuș
2 linguri lapte

Preparare
1. Într-un castron, cerni făina împreună cu praful de copt. Mixezi margarina, sarea, smântâna și zahărul, până se dizolvă cristalele, apoi adaugi ouăle bătute și omogenizezi. Amesteci această pastă cu făina.
2. Mărunțești fructele uscate și pe cele confiate și le încorporezi treptat în aluat. Modelezi aluatul sub forma a trei suluri.
3. Le așezi în tava tapetată cu hârtie de copt, cu distanță de circa 5 cm între ele. Ungi sulurile cu gălbenușul bătut cu laptele și coci sulurile la foc mediu (180 °C), pentru 20 de minute.
4. Scoți batoanele din cuptor, le lași să se mai răcească și, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, tai oblic felii groase de ½ cm. Le așezi în tavă și le mai coci câte 5 minute pe fiecare parte, la foc mic.

Lenuța Vrânceanu, Izvoru, jud. Prahova

30 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *