Căpșunată

 

 

 

 

 

Ingrediente
3 kg căpșune
2 kg zahăr
10 l apă
1 l alcool sau palincă tare

Preparare
1. Speli căpșunele bine, le cureți de codițe și le pui în straturi într-o damigeană, cu zahăr printre ele. Lași damigeana la căldură timp de 2 zile. Din când în când, o agiți energic, până când zahărul se topește și se formează un sirop de căpșune parfumat.
2. Peste fructe și sirop torni alcoolul sau palinca și apa, în prealabil fiartă și răcită. Așezi damigeana într-un loc răcoros.
3. După 2-3 săptămâni, strecori băutura și o torni în sticle mici, pe care le depozitezi la rece. Căpșunele rămase pot fi consumate cu înghețate sau cremă de tort.

Aurora Daniela Șerban, Rovinari, jud. Gorj

14 l
23 zile



One comment

  1. Felicitari oamenilor minunati care au descoperit aceasta faina bautura . Dupa parerea mea cred ca CAPSUNATA este o bautura fara egal !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *