Cârnați cu dovleac și cartofi

Carnati cu dovleac si carnati_MG_0674_Ingrediente

  • câte 500 g cartofi, cârnați și dovleac bine copt
  • 50 ml ulei pentru tavă
  • sare
  • condimente

Preparare
1. încălzești cuptorul. Speli bine cartofii, îi usuci cu un prosop curat, apoi îi tai în jumătate sau în sferturi.
2. Cureți dovleacul de semințe și îl tai în felii. Într-o tavă unsă cu ulei, așezi cartofii și dovleacul și dai la copt timp de 25 de minute.
3. Crestezi puțin cânații sau îi înțepi din loc în loc, cu o furculiță. Scoți tava din cuptor și pui cânații, apoi introduci tava în cuptor pentru încă 15 minute.
4. Cureți de coajă cartofii și dovleacul și îi porționezi în farfurii, alături de cârnați. Așezi la masă condimente și sare, pentru ca fiecare să potrivească gustul preparatului după cum dorește.

Sfatul meu
Costița afumată, tăiată în felii mai groase, înlocuiește cu success cârnații în această rețetă.

Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș

6 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *