Cârnați cu usturoi și nucșoară

Carnati din carne de porc si vita_MG_9341_Ingrediente

  • 3 kg pulpă de porc
  • 2 kg carne grasă de porc
  • 2 kg carne de vită
  • 500 ml supă de oase
  • 5 căpățâni de usturoi
  • nucșoară
  • coriandru
  • piper
  • intestine subțiri de porc
  • 200 ml oțet
  • sare

1 felioară slănină

Preparare
1. Speli intestinele de porc și le păstrezi timp de 12 ore, în oțet. Le scurgi, le întorci pe dos și le cureți, ajutându-te de o lingură de lemn, apoi le speli din nou.
2. Speli carnea, o usuci și o tai în cuburi. Dai carnea prin mașina de tocat. Cureți și zdrobești usturoiul cu sare. Din usturoi și supa de oase, faci un mujdei.
3. Amesteci carnea tocată cu mujdeiul, sare și condimente după gust. Asamblezi pâlnia pentru cârnați la mașina de tocat carne, o ungi cu slănină și o îmbraci cu intestinul.
4. Umpli intestinele cu carnea. Lași cârnații să se usuce la rece, timp de 24 de ore, apoi îi afumi timp de câteva zile, la fum rece.

Rodica Gabără, Suceava

30 porții
4 zile



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *