Cârnați de casă fripți

Carnati pe gratar_MG_2232

Ai nevoie de:
2 kg carne de porc
500 g carne de vită
200 g slănină
2-3 m intestine subțiri de porc sau oaie
2 căpățâni de usturoi
boia dulce și iute
sare
piper

Cum procedezi:
1. Tai carnea și slănina în cubulețe și le treci prin mașina de tocat. Cureți usturoiul și îl zdrobești, apoi îl amesteci cu 100 ml apă rece. Amesteci pasta de carne cu mujdeiul de usturoi, sare, piper și boia după gust. Dacă ți se pare compoziția prea vârtoasă, mai adaugi puțină apă.
2. Asamblezi pâlnia pentru cârnați la mașina de tocat carne, în locul sitei.
Ungi pâlnia cu puțină slănină, o îmbraci cu intestinul și umpli cârnăciori de 8-10 cm, pe care îi pui la frigider sau la zvântat, la rece.
3. Frigi cârnații pe grătarul încins și îi rumenești pe ambele părți. Îi servești cu muștar sau hrean ras.

Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara

Sfaturile noastre!
Ca să întorci mai ușor cârnații, așază-i în formă de spirală și trece prin ei o țepușă. Dacă ți-a mai rămas compoziție pentru umplut cârnații, modeleaz-o în formă de biluțe și înfige-le în capetele libere ale țepușei.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *