Cârnați de porc și vită

Foto: Elena Tănăsescu -Burda România
Foto: Elena Tănăsescu -Burda România

Ai nevoie de:
5 kg pulpă de porc
3 kg slănină
2 kg pulpă de vițel
500 g usturoi
sare grunjoasă
piper
cimbru
maghiran
busuioc
intestine subțiri de porc
ulei pentru prăjit

Cum procedezi:
1. Cureți usturoiul. Speli carnea și o tai în cuburi. Montezi sita mare la mașina de tocat și toci carnea de vită și de porc împreună cu usturoiul. Toci slănina mărunt, cu un cuțit.
2. Într-o postavă măricică, amesteci slănina, carnea tocată, puțină apă călduță, condimentele și sare după gust. Cureți bine și speli intestinele subțiri. La mașina de tocat montezi pâlnia pentru cârnați, pe care o ungi cu puțină slăninuță și o îmbraci cu intestinul. Omogenizezi amestecul și umpli intestinele trăgând ușor cârnatul, pe măsură ce se umple. Din când în când, răsucești intestinul ca să delimitezi cârnatul.
3. Atârni cârnații pe o sârmă, într-un loc bine aerisit și îi lași la uscat câteva zile. Îi consumi proaspeți sau afumați, după ce i-ai prăjit în ulei.

Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute

Victorița Diaconescu, Craiova



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *