Carne de vițel cu ceapă și sos de legume

Foto: Elena Tănăsescu - Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu – Burda Romania

Ai nevoie de:
500 g carne macră de vițel
500 g ceapă mică (arpagic)
1 morcov (50 g)
1 țelină mică (80 g)
1 legătură busuioc
2 linguri ulei
200 ml suc de roșii
1 linguriță zahăr dietetic
sare

Cum procedezi:
1. Fierbi carnea în apă ușor sărată, timp de 1 oră. Cureți morcovul și țelina și le pui la fiert în oala în care fierbe carnea. Când legumele și carnea sunt aproape fierte, adaugi ceapa întreagă, curățată și spălată în prealabil.
2. Pasezi morcovul, țelina și 2-3 cepe. Le fierbi împreună cu sucul de roșii și zahărul. Când sosul a scăzut, presari busuiocul tăiat mărunt, sare după gust și stingi focul.
3. Tai carnea fiartă în felii subțiri și o servești la masă împreună cu ceapa și sosul de legume.

6 porții

Păuna Ciobanu, Roman

1 porție conține:
205 kcal
20 g proteine
8 g lipide
15 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *