Carote cu smântână

Ingrediente
  • 1 kg morcovi tineri (carote)
  • 2 lingurițe zahăr (10 g)
  • 200 g smântână
  • 1 linguriță făină (5 g)
  • 2 linguri unt (20 g)
  • 300 ml supă de legume 
Preparare
1.Cureți morcovii, îi speli și îi tai sub forma unor bastonașe subțiri, cu lungimea de 4-5 cm. Îi înăbuși în unt, picurând din când în când supa în care ai dizolvat zahărul. 
2.După ce ai turnat întreaga cantitate de supă, iar morcovii au scăzut, dizolvi făina în smântână și le torni peste morcovi, pentru câteva clocote. 
 
Victoria Mîinea, Lipănești, jud. Prahova
5 porții
35 min
 
220 kcal
5 g proteine
10 g lipide
25 g glucide 
 
Sfatul nostru
În zilele de post, folosește smântână vegetariană, care are avantajul că nu se brânzește la fiert. Indiferent de smântâna folosită, fierberea trebuie să se facă la foc mic și pentru un timp cât mai scurt. 
Morcovii sunt cu atât mai dulci cu cât sunt mai tineri. Preparatul este dulceag și poate fi condimentat cu puțină nucșoară.
 
 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *