Cartofi cu fenicul

Ingrediente
  • 1 rădăcină mare de fenicul
  • 4 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • ½ linguriță semințe de fenicul
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
 
Preparare
1. Cureți ceapa, cartofii și usturoiul. Speli legumele și le tai astfel: ceapa solzișori, usturoiul în felioare, bulbul de fenicul mărunt și cartofii în sferturi sau în șase, pe lungime. Păstrezi pentru decor frunzele de fenicul.  
2. Călești ceapa în ulei, iar când a devenit transparentă, adaugi usturoiul, cartofii și rădăcina de fenicul și le înăbuși împreună, amestecând din când în când. Torni câte puțină apă și continui fierberea acoperit. Spre sfârșit, pui semințele de fenicul, sare și piper după gust.  
3. Servești mâncarea caldă, decorată cu frunze de fenicul fine, aromate. 
 
Elena Bulf, Techirghiol, jud. Constanța
 
2 porții
30 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *