Cartofi belgieni

Cartofi belgieni_MG_9490

Ingrediente
6-7 cartofi mijlocii
6-7 felii de bacon sau kaizer
100 g cașcaval
1 pahar vin alb
sare
piper
2 linguri ulei pentru vas

Preparare
1. Decojești cartofii, îi tai în rondele și îi pui la fiert în apă fierbinte, ușor sărată. După 10 minute, îi scurgi și îi scoți cu spumiera.
2. Într-un vas termorezistent uns cu ulei, pui un strat de cartofi, presari sare și piper după gust, apoi așezi feliile de bacon și cașcavalul ras. Stropești cu vinul și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute.
Îi servești calzi, lângă o salată de vară sau cu murături.

Adriana Crișan, Călan, jud. Hunedoara

6 porții
1 h



  • 2 comments

      1. Incercati si alte retete din Carticica practica si nu veti regreta 🙂 Sunt testate in bucataria Practica sau in bucatariile cititorilor celor mai experimentati. Numai bine!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *