Cartofi cu smântână, la cuptor

Ingrediente
  • 1 kg cartofi roșii
  • 3 ardei grași roșii
  • 800 g smântână
  • 200 g cașcaval 
  • 1 lingură făină
  • 3 căței de usturoi
  • ½ linguriță piper alb
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură unt pentru formă
 
Preparare
1. Cureți cartofii, îi speli și îi fierbi. În acest timp, coci ardeii pe plită, îi cureți și îi tai în fâșii lungi. Tai în felii subțiri cartofii răciți. 
2. Cureți și zdrobești usturoiul. Într-o crăticioară, amesteci smântâna cu făina și usturoiul pisat, sare și piper. Fierbi amestecul în câteva clocote, la foc mic. 
3. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, așezi în straturi cartofii și ardeii, cu sosul de smântână printre ei. Primul și ultimul strat sunt de cartofi. Presari deasupra cașcavalul ras.
4. Introduci vasul în cuptor, la foc mijlociu, pentru 45 de minute. Porționezi preparatul după ce s-a mai răcit. 
 
Olga Muntean, Sânnicolau-Mare, jud. Timiș
 
8 porții
1 h 15 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *