Cartofi cu somon și mărar

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
8 cartofi mijlocii
20 ml ulei de măsline
25 g unt
125 g file de somon afumat
1 lingură zeamă de lămâie
150 g caş sau telemea proaspătă de vacă
1 lingură capere în oţet
1 legătură mărar
sare
piper

Preparare
1. Încălzești cuptorul. Speli bine cartofii, îi usuci cu şervete, îi ungi cu un strat fin de ulei şi îi presari cu sare. Îi coci în cuptorul încins, timp de aproximativ 1 oră, până când se pătrund.
2. După ce s-au mai răcit, îi tai în jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi o parte din miezul cartofilor, pe care îl poţi folosi ulterior, la prepararea chifteluţelor. Trebuie să obţii bărcuţe de cartofi cu pereţi groşi de aproximativ 1 cm. Topești untul, îl amesteci cu restul de ulei, puţină sare şi piper după gust. Cu acest amestec, ungi interiorul cartofilor. Îi aşezi într-o tavă, cu tăietura în sus şi îi coci ¼ oră, la foc mediu.
3. Între acest timp, tai somonul afumat în fâșii înguste şi îl amesteci într-un castron cu ¾ din mărarul tocat, zeama de lămâie, brânza rasă şi caperele scurse.
4. Scoţi cartofii din cuptor şi îi umpli cu amestecul. Îi aduci la masă calzi, decoraţi cu fire de mărar.

Ana-Maria Niculae, Bucureşti

8 porţii
1 h 40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *