Cartofi cu sos de murături

Foto: MIhai Nicolae - Burda Romania
Foto: MIhai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente
800 g cartofi
200 g castraveți în saramură
200 g gogoșari în oțet
2 cepe
1 lingură unt
1 lingură făină
400 ml supă de legume
200 g smântână
sare
piper
oregano

Preparare
1. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în apă ușor sărată, pentru 20 de minute.
2. Între timp, cureți ceapa și o tai solzișori. Tai mărunt murăturile. Topești untul într-o tigaie și presari făina. Amesteci energic, apoi torni treptat supa fierbinte de legume, mixând în continuare până obții un sos omogen. Când sosul s-a îngroșat, pui murăturile, smântâna, sare, piper și oregano după gust. Stingi focul după câteva clocote.
3. Decojești cartofii și îi servești stropiți cu sosul cald.

Monica Erika Popa, Hunedoara

4 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *