Cartofi de ciocolată cu nuci

Cartofi de biscuiti cu ciocolata_MG_8931_Ingrediente

  • 200 g nuci
  • 3 ouă
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g biscuiți
  • 100 ml rom
  • 100 ml vișinată
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolată
  • vișine din vișinată
  • 1 lingură ulei

Preparare
1. Fierbi ouăle tari, timp în care macini nucile sau le toci cu un cuțit. Dai biscuiții prin mașină, iar ciocolata pe răzătoarea fină. Cureți ouăle răcite și zdrobești gălbenușurile cu furculița.
2. Freci spumă untul cu zahărul pudră, adaugi gălbenușurile, romul și vișinata. Încorporezi apoi cacaua, nucile și biscuiții și omogenizezi compoziția.
3. Cu mâna unsă cu ulei formezi cartofi, pe care îi umpli cu vișine din vișinată și îi treci prin ciocolată rasă.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Sfatul nostru!
Cartofii vor părea “ninși” dacă folosești ciocolată de menaj albă, așa cum am făcut noi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *