Cartofi gratinați

Cartofi gratinati_MG_8314

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

1 kg cartofi
50 g amidon sau făină
40 g unt
200 ml lapte
1 ou
250 g brânză dulce
120 g smântână
100 g fasole verde
sare
 
Preparare
1. Speli bine cartofii și îi fierbi timp de 20 de minute, fără să-i cureți de coajă. Îi scurgi și, când s-au mai răcit, îi decojești și îi tai în rondele groase de 1 cm. Opărești fasolea verde, în prealabil curățată și spălată. 
2. Dizolvi amidonul în 150 ml apă rece. Torni amestecul în laptele clocotit și le fierbi la foc mic, amestecând continuu. Iei vasul de pe foc, iar când sosul s-a răcit, încorporezi oul, brânza dulce și sare după indicația medicului. 
3. Într-o tavă unsă cu unt, așezi rondelele de cartofi și fasolea în straturi, separate prin sos alb. Acoperi cu sos și introduci tava în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 25 de minute. Servești preparatul cu smântână. 
 
Dana Dinescu, Țițești, jud. Argeș
 
7 porții
1 h
 
1 porție conține:
290,00 kcal
13,00 g proteine
9,00 g lipide
38,00 g glucide
 
Rețetă permisă în ulcer gastric. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *