Cartofi Harz

Ingrediente

  • 350 g lebărvurst
  • 750 g cartofi
  • 4 linguri untură
  • 1 ceapă
  • 6 ouă
  • 4 roșii
  • 1 legătură pătrunjel
  • boia dulce
  • sare

Preparare
1. Speli cartofii, îi cureți, îi tai cubulețe și îi fierbi în apă ușor sărată.
2. În timp ce fierb cartofii, cureți și toci fin ceapa. Scoți pasta de lebăr din membrana sa.
3. Scurgi cartofii și îi zdrobești până obții un piure. Când piureul s-a mai răcit, încorporezi lebărul, ceapa, boia și sare după gust.
4. Ungi cu untură un vas termorezistent. Pui compoziția într-o tigaie unsă cu untură, netezești și faci șase adâncituri cu dosul lingurii, în care pui conținutul ouălor. Introduci forma în cuptorul bine încins, la foc mijlociu.
5. Între timp, tai roșiile în rondele și toci pătrunjelul.
Când albușul ouălor s-a întărit, pui rondelele de roșii deasupra și mai dai vasul la cuptor pentru 5 minute. Presari pătrunjelul și servești preparatul fierbinte.

Irina Ambrozie, Iași

6 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *