Cartofi țărănești cu sos picant

Ingrediente
  • 2 kg cartofi mijlocii
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță rasă boia
Pentru sos
  • 1 conopidă mică
  • 2-3 roșii
  • 3 ardei grași
  • ½ legătură pătrunjel
  • sare
Preparare
1. Cureți cartofii, îi speli și îi lași să se scurgă, apoi îi tai în sferturi, pe lungime. Îi amesteci într-un castron cu uleiul și boiaua și îi coci într-o formă termorezistentă, în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, timp de 45 de minute. Din când în când, picuri câte puțină apă.
2. Pentru sosul picant, decojești roșiile, cureți și speli ardeii. Tai ardeii în fâșii, iar roșiile în bucăți mari. Desfaci conopida în buchețele. Pui la fiert ardeii, roșiile și conopida. Pasezi legumele fierte și sărezi sosul după gust. 
3. Preasri cartofii calzi cu pătrunjel și îi aduci la masă alături de bolul cu sos fierbinte. 
 
Erika Stefan, Villingen, Germania
 
8 porții
1 h 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *