Cartofi țărănești

Cartofi taranestiIMG_7549_Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 2 cepe mici
  • 100 g bacon
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. speli cartofii și îi pui să fiarbă în coajă, în apă cu puțină sare, timp de 15 minute. Cureți ceapa și o tai julien sau mărunt. Tai baconul în felii subțiri, apoi în fâșii.
2. Cureți cartofii de coajă și îi tai în cuburi. Călești puțin ceapa, apoi adaugi cartofii și baconul.
Stingi focul numai după ce s-a înmuiat bine ceapa, apoi sărezi și condimentezi după gust.

Elena Varga, Vidra, jud. Ilfov

4 porții
30 min

Sfatul meu
Cartofii nu trebuie fierți complet, căci s-ar putea sfărâma când îi înăbuși împreună cu baconul și ceapa.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *