Cartofi texani la cuptor

Ingrediente

  • 10 cartofi mari
  • 10 linguri smântânâ
  • 10 linguri unt
  • 300 g brânză telemea
  • 2 cepe
  • ½ legătură mărar
  • sare
  • ½ ardei pentru decor

Preparare
1. Speli cartofii și îi așezi într-o tavă. Introduci tava în cuptorul cald și coci cartofii în coajă timp de 20-25 de minute, la foc mijlociu.
2. Între timp, cureți ceapa. Tai mărunt mărarul și ceapa.
3. După ce s-au copt cartofii, îi lași să se răcorească. Îi cureți de coajă, îi tai în  jumătate pe lungime și le îndepărtezi miezul cu ajutorul unei lingurițe, păstrând pereți groși de 1 cm.
4. Amesteci miezul cartofilor cu smântâna, telemeaua rasă, 7 linguri de unt, mărarul și ceapa. Omogenizezi compoziția și umpli jumătățile de cartofi.
5. Așezi cartofii într-o tavă unsă cu o lingură unt, iar pe fiecare cartof pui câte o felioară de unt. Dai tava la cuptor, la foc mic, până când umplutura se rumenește, devenind aurie. Îi aduci la masă decorați cu fâșii de ardei.

Adina Pop, Zalău, jud. Sălaj
20 bucăți

1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *