Cartofi umpluți cu piure de legume

Ingrediente

  • 5 cartofi mari (750 g)
  • 2 morcovi (100 g)
  • 1 țelină mică (80 g)
  • 250 g conopidă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură ulei
  • 150 ml suc de roșii
  • 100 g smântână sau iaurt degresat
  • sare

Preparare
1. Speli bine cartofii și îi fierbi în coajă, timp de 15-20 de minute.
2. Între timp, cureți și speli morcovii, țelina și conopida și le pui la fiert pentru 15 minute, în apă cu puțină sare.
3. Scurgi cartofii, îi lași puțin la răcit, apoi îi cureți de coajă. Tai fiecărui cartof câte un căpăcel, la unul dintre capete și îndepărtezi miezul cu mare grijă, cu ajutorul unei lingurițe.
4. Pasezi printr-o sită fină celelalte legume și le amesteci cu pătrunjelul tocat mărunt, sare după gust și ¼ din miezul cartofilor, în prealabil zdrobit cu furculița. 5. Umpli cartofii cu piureul de legume și îi așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei. Torni sucul de roșii diluat cu puțină apă, acoperi vasul cu un capac și îl dai la cuptor, la foc mijlociu, pentru ½ oră.
Servești cartofii calzi, cu smântână deasupra, decorați cu verdeață.
Clementina Cojan, Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud
5 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *