Cartofi umpluți

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Am în America rude și prieteni plecați la muncă. Ei mi-au trimis și această rețetă, cunoscându-mi pasiunea pentru mese gustoase.

Ingrediente
900 g cartofi
50 g unt
5 linguri lapte
1 lingură cu vârf muștar
170 g brânză rasă
piper
sare
50 ml ulei

Preparare
1. Speli bine cartofii, îi înțepi cu furculița și îi coci la foc mediu, pe grătarul cuptorului, uns cu ulei. Sunt gata când, apăsând cu degetul mare, îi simți moi. Îi scoți din cuptor și îi tai în două, pe lungime.
2. Îndepărtezi o parte din miezul cartofilor. Într-un castron, amesteci miezul cartofilor cu untul, laptele și muștarul, 130 g brânză rasă, sare și piper după gust. Cu această compoziție umpli cu vârf jumătățile de cartofi și presari deasupra brânză rasă.
3. Așezi cartofii într-o tavă unsă și îi coci la foc iute, ½ oră. Îi servești fierbinți.

Sabina Cazan, Hondol, jud. Hunedoara

5 porții
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *