Castraveciori în suc de roșii

Castraveciori in suc de rosii_MG_4426_Ingrediente
  • 3 ½ kg roșii
  • 2 kg castraveciori cât mai mici și proaspeți
  • sare
  • 1 praf de ienibahar
  • 1 linguriță piper boabe
 
Preparare
1. Speli roșiile, le îndepărtezi cotoarele, apoi le tai în sferturi și le treci prin separator. Treci din nou cojile rezultate prin separator, ca să obții mai mult suc. Dacă nu ai un astfel de dispozitiv, le opărești, le decojești și le treci prin sită. Fierbi sucul împreună cu boabele de piper, ienibaharul și sare după gustrezultat la foc mic, până când se mai îngroașă. 
2. Alegi castraveciori proaspăt culeși, de preferință din cei care nu au semințele formate. Îi speli și îi înțepi în câteva locuri, cu un ac sau cu vârful unui cuțit. Așezi castraveciorii în borcane de 400 ml, în prealabil spălate și așezate pe lame de cuțit sau pe suporturi metalice. Repartizezi sucul de roșii fierbinte în borcane, le închizi cu capace și le lași să se răcească acoperite cu pături, până a doua zi. 
 
Dorica Chiribuță, Răchiți, jud. Botoșani
 
6 borcane
12 h


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *