Ceafă de porc cu busuioc și cimbru

Foto Elena Tănăsescu
Foto Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
300 g ceafă de porc
câte 1 linguriță cimbru și busuioc
1 lingură ulei
piper
sare

Cum procedezi
1. Pregătești carnea cu o zi înainte. Speli ceafa, o usuci cu un șervet și o tai în felii groase de 1 cm. O condimentezi cu piper, cimbru și busuioc. Așezi feliile de carne într-un vas, unele peste altele, le acoperi cu un capac și le lași la frigider până a doua zi.
2. Pui feliile de ceafă pe grătarul bine încins și uns cu ulei și le frigi pe fiecare parte până se formează o crustă puțin rumenită. Întorci friptura pe cealaltă parte și o sărezi după gust.
3. O așezi pe un platou și o servești caldă, alături de un pahar cu vin roșu.

Iordana Vasile, Buzău

Sfaturile mele!
Taie carnea în felii de grosime potrivită și nu o bate cu ciocanul de șnițele, pentru că friptura va deveni seacă.
Dacă prepari ceafa la iarbă verde, cărbunii trebuie bine arși, până nu mai emană fum, iar grătarul curățat cu peria și șters, altfel carnea prinde un gust amărui. Când friptura este gata, nu o lăsa pe grătar pentru că, întărindu-se, pierde din suc și aromă.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *