1 porție conține
380 kcal
30 g proteine
10 g lipide
35 g glucide
Ingrediente
- 8 cepe mici
- ½ kg carne de pui tocată
- 2 linguri orez
- 1 linguriță oregano
- 200 g pastă de roșii
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
Preparare
1. Cureți cepele, apoi le tai câte un căpăcel și le îndepărtezi miezul, păstrând 2-3 foi întregi, la exterior. Opărești coșulețele obținute. Toci mărunt miezul cepelor.
2. Speli orezul și îl fierbi în 100 ml apă. Îl scurgi și îl lași să se răcească. Amesteci carnea cu orezul, ceapa, oregano, pătrujelul fin tocat, un praf de piper și sare, dacă regimul impus de medic îți permite.
3. Umpli cepele cu amestecul omogen, le pui într-un vas termorezistent, le stropești cu ulei și pastă de roșii diluată și le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40 de minute.
Liliana Stoica, Brăila
4 porții
1 h 20 min
Rețetă permisă în boli hepatobiliare.