Ceapă umplută cu șuncă și brânză

ceapa_

Ai nevoie de:
4 cepe mari
300 g șuncă
100 g slănină afumată
50 ml lapte
100 g telemea de oaie sau brânză de burduf
2 gălbenușuri
1 cățel de usturoi
sare
piper

Cum procedezi:
1. Cureți cepele și le tai câte un căpăcel la codiță. Cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtezi cu grijă foile din mijloc, lăsând la exterior 2 foi. Cureți și zdrobești usturoiul. Tai mărunt șunca și miezul scos din cepe.
2. Razi brânza și o amesteci cu usturoiul, gălbenușurile, laptele, șunca și ceapa tocate. Sărezi și condimentezi amestecul după gust și îl omogenizezi.
3. Umpli cepele cu pasta obținută. Tai slănina în felii subțiri, pe care le așezi deasupra cepelor. Le pui la fript pe grătarul încins, la foc moderat, timp de 15-20 de minute.

Maria Biro, Târgu Mureș

Sfaturile noastre!
Ca să le poți roti mai ușor pe grătar, înfige rulourile în bețe mici pentru frigărui. Pentru cei care preferă gustul picant, servește-le cu ketchup sau sos de usturoi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *