Chec aperitiv

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
6 ouă
200 g șuncă
100 g cârnați, salam sau costiță
100 g ciuperci din conservă
150 g cașcaval
2 linguri smântână
30 g unt
2-3 linguri pesmet
6 linguri făină
½ plic praf de copt
1 roșie
sare
piper negru măcinat

Preparare
1. Dai caşcavalul pe răzătoarea mare. Tai în cuburi cât mai fine mezelurile şi ciupercile bine scurse.
2. Bați albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Mixezi într-un bol gălbenuşurile cu smântâna, praful de copt, 1 lingură de unt topit, sare şi piper după gust. Încorporezi făina cernută, alternând cu spuma de albuşuri şi amestecând uşor. Adaugi ingredientele tăiate în cubuleţe şi omogenizezi uşor.
3. Într-o formă de chec unsă cu untul rămas și pudrată cu pesmet, torni compoziția rezultată și pui deasupra rondele subţiri de roșii, în prealabil trecute pe o parte prin pesmet. Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-40 de minute.
4. Scoți checul din formă după ce s-a răcit și îl tai în felii de 2-2 ½ cm.

Sfatul meu
Nu obişnuieşti să consumi mezeluri? Poţi să le înlocuieşti cu rasol de vită fiert, friptură rece sau piept de pasăre fiert. Iar în loc de caşcaval, poate ţi-e mai la îndemână telemeaua veche, tare.

Dana Dinescu, Țițești, jud. Argeș

16 porţii
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *