Chec aperitiv

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 3 linguri făină
  • 300 g parizer sau șuncă
  • 300 g brânză dulce, telemea sau cașcaval
  • 1 legătură mărar
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 vârf de cuțit praf de copt
  • piper
  • sare
  • câte 1 lingură unt și pesmet

Preparare
1. Cureți, speli și tai în cubulețe ardeiul roșu. Toci fin mărarul, în prealabil spălat. Tai parizerul sau șunca în cubulețe. Dacă folosești telemea sau cașcaval, le dai pe răzătoarea mică.
2. Mixezi ouăle cu făina și praful de copt. Adaugi treptat smântâna, brânza, ardeiul, verdeața, mezelul, sare și piper după gust. Omogenizezi amestecul.
3. Ungi cu unt și tapetezi cu pesmet o formă de chec. Torni compoziția și coci checul aproximativ 40-45 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit.
4. Îl lași să se răcească în formă, apoi îl tai în felii groase de 2-3 cm.

Emilia Nedelciu, București
10 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *