Chec cu banane

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
3 ouă
300 g făină
300 g zahăr
1 ceașcă nuci măcinate
½ plic praf de copt
3 banane
170 ml ulei
1 fiolă esență de vanilie

Pentru decor
150 g ciocolată neagră sau de menaj
1 lingură ulei
1 banană
250 g frișcă

Preparare
1. Cerni făina într-un castron mare și o amesteci cu praful de copt. Pasezi bananele, apoi le amesteci cu 250 g zahăr, esența de vanilie, gălbenuşurile și uleiul. Baţi spumă tare albușurile cu zahărul rămas. Amesteci făina cu pasta de gălbenuşuri şi banane, apoi încorporezi spuma de albuşuri, alternând cu nucile.
2. Torni compoziția obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci checul timp de 45 de minute, la foc mediu. Răstorni checul pe un platou și îl lași să se răcească.
3. Rupi ciocolata în bucăți și o topești la bain-marie, împreună cu uleiul. Tai banana în jumătate şi o aşezi pe suprafaţa checului, apoi glazurezi cu ciocolata caldă. Când glazura s-a întărit, decorezi checul cu frişcă.

Melania Comănescu, Vadu Pașii, jud. Buzău

15 felii
1 h 30 min



2 comments

  1. Da dupa cum am vazut checul asa dupa mine cred eu ca o sa-l fac si sa speram ca o sa iasa.
    Vreau sa stiu reteta e secreta?
    Daca da sau nu astept un raspuns.
    Cam atit.

    1. Bună ziua,

      Încercați cu încredere, rețeta a fost deja testată în bucătăria Practic(ă).
      Rețeta nu e secretă, a apărut în Cărticica practică nr. 5/2011. Acest site este al revistei Cărticica practică, revistă a trustului de presă Burda România. Noi publicăm pe site rețete trimise de cititori pentru revistă, de-a lungul celor 14 ani de apariție a revistei.
      Vă mulțumim că ne cititți și urmăriți. Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *