Chec cu fructe uscate

Chec mixt cu fructe uscate_MG_9198

Ingrediente
350 g fructe uscate (caise, prune, stafide, curmale etc.)
100 g zahăr pudră
3 ouă
300 g făină
1 plic praf de copt
2 plicuri sau 2 lingurițe ceai negru sau verde
150 ml apă
1 vârf de cuțit de sare
1 lingură unt pentru tavă

Preparare
1. Din ceai și apă, prepari o infuzie concentrată, pe care o strecori după 10 minute. Speli fructele uscate, le tai în cubulețe și le pui într-un castron. Torni peste ele ceaiul și le lași să se înmoaie 10 minute.
2. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare cu sarea. Adaugi zahărul și bați în continuare până se întărește bezeaua, în care încorporezi pe rând gălbenușurile și făina cernută împreună cu praful de copt. După fiecare ingredient, amesteci ușor, de jos în sus.
3. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o formă pentru chec. Torni compoziția și presari cubulețele de fructe, în prealabil scurse și trecute prin făină. Îl coci la foc mijlociu, timp de aproximativ 45 de minute. Probezi dacă s-a copt cu ajutorul unui pai. Scoți checul din tavă și îl porționezi după ce s-a răcit.

Gabriela Molnar, Dej, jud. Cluj

16 felii
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *