Chec cu mac

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 cană zahăr
  • 100 g unt sau margarină
  • 1 cană făină
  • 100 g mac
  • 1 lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g migdale sau nucă prăjită
  • 1 lingură unt pentru tavă

Preparare
1. Pentru a doza făina și zahărul, folosești o cană cu volumul de 250 ml. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare împreună cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul și continui să bați până se dizolvă complet. Mixezi gălbenușurile cu untul moale.
2. În spuma de albușuri, încorporezi treptat crema de gălbenușuri, zeama și coaja rasă de lămâie, macul și făina cernută împreună cu praful de copt.
3. Într-o tava pentru cozonac unsă și tapetată cu hârtie de copt, torni compoziția și o coci la foc mic. După 20 de minute, scoți tava, presari fulgii de migdale sau nucile mărunțite și continui coacerea pentru 20-25 de minute. Probezi dacă s-a copt, cu o scobitoare pe care va trebui să o scoți curată din aluatul copt.

Irma Kanduth, Oradea, jud. Bihor

20 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *