Chec cu mere

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 350 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1 ceașcă miez de nucă
  • 100 g stafide
  • câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă

Preparare
1. Cureți merele de coajă și caseta semințelor și le tai în felii subțiri. Le pui pe foc într-o cratiță împreună cu zahărul, până când merele se înmoaie. Le lași să se răcească, apoi adaugi sarea, scorțișoara, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie și alternativ, uleiul și făina cernută împreună cu praful de copt. Încorporezi nucile măcinate sau tăiate mărunt și omogenizezi compoziția.
2. Ungi o tavă cu ulei și o tapetezi cu făină, torni compoziția și o coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 1 oră. Tai checul în felii numai după ce s-a răcit complet.

Sfaturile mele: Încearcă dacă s-a copt checul introducând în aluat o scobitoare; dacă scoți scobitoarea curată, checul este copt. Checul va fi mai dulce și aromat dacă îl pudrezi cald cu zahăr pudră vanilat.

Corina Sîrghia, Iași

16 porții
1 oră 30 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *