Chec cu mere

Ingrediente
  • 3 ouă
  • 350 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat 
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 250-300 g făină
  • 1 kg mere de vară
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 2-3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
 
Preparare
1. Decojești merele, le dai pe răzătoarea mare, le presari cu zahăr și le lași în castron pentru 10-15 minute, până își lasă zeama. 
2. Adaugi treptat ouăle, 90 ml ulei, scorțișoara, restul de zahăr și praful de copt cernut împreună cu bicarbonatul și făina. Mixezi până când compoziția ajunge la consistența unei smântâni groase. 
3. Ungi cu uleiul rămas o tavă pentru chec, o tapetezi cu făină sau cu hârtie de copt și torni compoziția. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 40 de minute. 
4. Cu ajutorul unei scobitori, verifici dacă s-a copt checul. Dacă paiul iese curat, fără urme de aluat, checul s-a copt. Cât este călduț, îl presari cu zahăr pudră. 
 
Iuliana Todor, Domoșu, jud. Cluj
 16 felii
1 h 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *