Chec cu piept de pui

Chec cu piept de pui_MG_0437

Ingrediente
250 g piept de pui
80 ml ulei
1 ceapă
2 roșii
3 ouă
3 linguri ulei de măsline
130 ml lapte
100 g telemea
150 g făină
1 plic praf de copt
piper
sare
1 lingură făină pentru tavă

Preparare
1. Cureți pieptul de pui de oase și pielițe. Îl tai în cubulețe pe care le stropești cu 2 linguri ulei și le condimentezi cu sare și piper. Lași pieptul la macerat, la rece, pentru 30 de minute.
2. Cureți ceapa, o toci mărunt și o călești în uleiul rămas. Adaugi roșiile decojite și tăiate felii. După ce scade sucul lăsat de roșii, adaugi carnea de pui și mai lași pe foc 5 minute, având grijă să amesteci. Stingi focul și lași amestecul să se răcească.
3. Mixezi ouăle cu uleiul de măsline, laptele călduț, telemeaua rasă și făina cernută împreună cu praful de copt. Încorporezi amestecul de roșii, carne și ceapă. Adaugi sare și piper după gust și omogenizezi.
4. Torni amestecul într-o tavă de chec presărată cu făină și coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 45 de minute. După ce se răcește, scoți checul din tavă și îl tai în felii groase de 2-2,5 cm.

Gheorghe Văduva, Oltețani, jud. Vâlcea

15 felii
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *