Chec cu stafide și migdale

Prajitura cu stafide_IMG_7715_Ingrediente

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • 6 ouă
  • 150 g stafide
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură unt pentru formă

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Aprinzi focul la cuptor. Înmoi stafidele în apă călduță. Freci untul spumă, adaugi treptat zahărul și gălbenușurile, apoi făina cernută și stafidele bine scurse. Bați albușurile spumă cu sarea, apoi le amesteci în compoziție și amesteci ușor, de jos în sus. Migdalele mărunțite le poți adăuga în compoziție sau le poți presăra deasupra, înainte de a da checul la cuptor.
2. Într-o formă unsă cu unt, torni compoziția în strat gros de cel mult 5 cm și coci timp de 30 de minute, la foc mijlociu. Tai checul în felii după ce s-a răcorit.

Elena Anca Rafte, Constanța, jud. Constanța

16 felii
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *