Chec cu zahăr ars

Chec de zahar ars_MG_1865_

Ingrediente

  • 2 pahare (de 150 ml) zahăr
  • 2 ouă
  • 1 lingură ulei
  • 400 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt sau 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 linguriță rom
  • ½ fiolă esență de vanilie
  • 1 lingură unt pentru formă

Preparare
1. Caramelizezi 1 ppahar de zahăr, apoi Stingi cu 1 pahar de apă fierbinte și amesteci până obții un sirop omogen. Stingi focul și răcești siropul.
2. Bați ouăle cu zahărul rămas, până când acesta se dizolvă. Într-un castron, cerni făina și în mijlocul ei faci o adâncitură în care pui ouăle bătute cu zahărul, sarea, uleiul, siropul de zahăr ars, praful de copt stins cu romul și esența de vanilie. Amesteci toate ingredientele cu mixerul.
3. Ungi cu unt o formă de chec, torni compoziția și coci la foc mediu, timp de 40 de minute, apoi lași checul să se răcească în tavă.

Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara

16 felii
55 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *