Chec de ton cu pesto

Ingrediente

  • 300 g ton
  • 3 linguri pesto
  • 100 g cașcaval
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură coniac
  • câte 1 lingură unt și pesmet sau făină pentru formă

Preparare
1. Aprinzi focul la cuptor. Razi fin cașcavalul. Scurgi bine tonul și îl mărunțești.
2. Într-un castron, cerni făina și praful de copt. În mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute cu puțină sare, cașcavalul, tonul și pasta pesto.Mixezi ingredientele și subțiezi compoziția cu laptele și coniacul.
3. Ungi o tavă de chec cu unt și o tapetezi cu pesmet sau făină. Torni aluatul și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 40 de minute.
4. Scoți checul din tavă după ce s-a răcit complet și îl tai în felii groase de 1,5-2 cm sau îl păstrezi la rece, înfășurat în folie de plastic. Îl servești împreună cu salată de roșii sau cu alte aperitive.

Sfatul meu: Pesto este un sos preparat din busuioc fin tocat, semințe de pin sau alune, parmezan, usturoi, ulei de măsline și smântână. Baza de busuioc și semințe de pin se găsește și în comerț, la borcane de 200 g și prețul de aproximativ 15 ron.

Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

12 felii
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *