Chifle graham cu busuioc și semințe

Ingrediente

  • 1 cană făină
  • 1 cană lapte
  • 1 ceașcă tărâțe
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură semințe de floarea-soarelui
  • 1 linguriță busuioc uscat mărunțit
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură apă minerală
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei pentru forme

Preparare
1. Pentru a doza făina și laptele, utilizezi o cană cu volumul de 250 ml. Pui tărâțele într-un bol și torni peste ele laptele călduț. Le lași să se umfle, timp de 5 minute. Prăjești ușor semințele de floarea soarelui, într-o tigaie fără ulei sau în cuptor. Amesteci tărâțele cu mierea, oul, uleiul, sarea și semințele de floarea-soarelui.
2. Într-un castron, cerni făina împreună cu praful de copt. În mijloc faci o adâncitură în care pui pasta cu tărâțe, apa minerală și busuiocul. Frămânți puțin aluatul, până devine omogen.
3. Ungi cu ulei forme mici, pentru mini-cozonaci sau pentru brioșe. Umpli cu aluat ¾ din volumul fiecărui locaș. Le coci la cuptor preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 25 de minute.

Sfatul meu
Numărul de chifle pe care le obții depinde de dimensiunea formelor. Poți să prepari din acest aluat între 8 și 12 chifle. Datorită busuiocului și prafului de copt, aluatul este mult mai ușor digerabil față de un aluat dospit, iar aceste chifle sățioase au un gust delicios. În plus, scutești cel puțin 1 oră, rețeta devenind mult mai rapidă fără etapele de dospire.

Irina Ambrozie, Iași

12 bucăți
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *