Chifle umplute cu pește și porumb

Chifle umplute cu peste si porumb_MG_2194_Ingrediente

  • 6-8 chifle graham
  • 1 cutie (400 g) porumb dulce
  • 1 morcov
  • câte 1 ardei galben și verde
  • 1 cățel usturoi
  • 400 g file de cod sau 2 conserve de ton în suc
  • propriu
  • sare
  • piper alb
  • 2 linguri ulei
  • 1 borcan (400 g) roșii tăiate în bulion
  • 125 g cașcaval
  • 4 linguri smântână
  • 1 legătură pătrunjel

Preparare
1. Cureți morcovul, ardeii și usturoiul și le speli. Tai morcovul în cubulețe, usturoiul mărunt, iar ardeii în fâșii subțiri. Speli fileurile și le tai în bucăți mai mari.
2. Călești în ulei, timp de 5 minute, peștele, ardeii, morcovul și usturoiul. Adaugi roșiile și lași pe foc încă 5 minute, să scadă. În acest timp razi cașcavalul, tai chiflelor câte un capac și le îndepărtezi miezul.
Lași compoziția cu pește și legume să se răcorească. Adaugi apoi cașcavalul ras, pătrunjelul tocat fin, smântâna, porumbul scurs, sare și piper după gust.
3. Umpli chiflele cu acest amestec, le îmbraci în hârtie de copt sau în olie de aluminiu și le dai la cuptor pentru 15 minute, la foc mijlociu.

Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța

6 porții
35 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *