Chiftele cu amaranth

Ingredientele

  • 2 căni boabe de amaranth
  • 1 ou mare
  • 1 lingură făină integrală grâu
  • ½ ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • ½ ardei gras verde
  • ½ ardei iute roșu
  • 1 lingură busuioc uscat mărunțit
  • 1 linguriță boabe de coriandru
  • ½ linguriță sare
  • 2 linguri pesmet

Preparare

1. Speli boabele de amaranth, le scurgi și le pui la fiert împreună cu 5 căni de apă și un praf de sare. Când  apa începe să fiarbă, reduci intensitatea focului și continui fierberea la foc mic, pentru 25 de minute, în vasul acoperit, amestecând spre sfârșit, când scade apa. Stingi focul și lași boabele să se răcească, acoperite cu un capac.
2. Speli legumele și le cureți. Le dai pe răzătoarea mică sau le toci mărunt. Amestezi amarathul răcit cu legumele, sarea, condimentele, oul bătut și făina.
3. Cu mâna umedă, formezi chiftele pe care le treci prin pesmet și le prăjești la foc mic, timp de 2 minute, în uleiul încins.
Le servești cu salată de ardei copți sau cu o salată de rucola, lângă o garnitură de piure de cartofi picant, condimentat cu boia iute sau turmeric.

Alina Florentina Barbu, Măldăeni, jud. Teleorman

5 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *